Made in China

Gent - 5 februari 2013

Onderwerp

China is een van de sterkst opkomende economieën ter wereld. Ze etaleren dit door de hoogste torens  en de grootste steden te ontwikkelen. Maar deze sterke opkomst roept ook vele vragen op, zowel op economisch als filosofisch vlak...

Enkele vragen

Gasten

Professor Economie Bruno Merlevede

Bruno Merlevede is professor in de Vakgroep Algemene Economie van de Universiteit Gent. Hij doceert er o.a. de vakken “Europese Economische Integratie” en “Economische Systemen in Oost-Europa en China” aan de Universiteit Gent. Tevens is hij lid van het Centrum voor Russische Internationale Socio-politieke en Economische studies (CERISE). Zijn onderzoek behandelt de impact van economisch beleid, globalisering, en agglomeratiekrachten op ondernemerschap, ondernemingsperformantie, en de locatiekeuze van lokale en multinationale ondernemingen. Daarnaast werkt hij rond de omschakeling van plan naar markt in Oost-Europa en China.

Professor Talen en Culturen Bart Dessein

Bart Dessein behaalde zijn Masters diploma in Chinese studies aan de Universiteit Gent in 1987. Van 1987 tot 1989 studeerde hij in China, waar hij zijn diploma in Chinese taal en cultuur behaalde. In 1993 doctoreerde hij aan de Universiteit Gent rond Oosterse Talen en Culturen. Nu is hij professor Talen en Culturen van Zuid- en Oost-Azië (sinologie) aan de Universiteit Gent en Honorary Professor aan de Liaoning University in Shenyang. Hij schreef tal van publicaties over Indisch en Chinees boeddhisme, Chinese filosofie, Chinese taalkunde en Chinese geschiedenis. Hij is ook lid van het Ghent Centre for Buddhist Studies (GCBS).

De Standaard-journalist en moderator Joël De Ceulaer

Joël De Ceulaer werkte van 1999 tot 2011 voor Knack. In oktober 2011 maakte hij de overstap naar De Standaard. De Ceulaer werkte ook mee aan Canvas-programma's zoals 'Spraakmakers' en 'Grote Vragen'. Joël is een ervaren moderator, en een grote supporter van het concept wetenschapscafé.

Links


 



Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: