Dyscalculie. Een andere kijk
Brugge - 11 maart 2014
Enkele vragen
- Wat is dyscalculie? Is het erfelijk? Kan het al vastgesteld worden op kleuterleeftijd?
- Zijn de oorzaken gekend? Wat is de beste behandeling? Hoe gaat de school er het best mee om?
- Heb je er als volwassene nog last van? Wordt het label dyscalculie niet te snel geplakt op kinderen bij wie dat niet echt nodig is?
Gasten
Annemie Desoete
Prof. Dr. Annemie Desoete is als lector en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent (Vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie) en aan de Arteveldehogeschool (Bachelor in de Logopedie en de Audiologie). Verder is ze wetenschappelijk medewerker van de Sig. Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar dyslexie en dyscalculie.
Kim Maes
Kim Maes is als lector en onderzoeker verbonden aan Howest (Bachelor in de Toegepaste Psychologie). Ze was betrokken bij het project ‘ZoalsIk.be’, dat resulteerde in een website gericht op psycho-educatie voor en door kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking, stoornis of chronische aandoening.
Kim Verhaeghe
Kim Verhaeghe is wetenschapsredacteur bij het maandblad EOS. Als kind droomde hij van een carrière als wetenschapper, kon niet kiezen tussen biologie, natuurkunde of chemie, en werd daarom een beetje van dat alles. Hij schrijft over sportwetenschap, technologie, onderzoek en geschiedenis.
Vorige edities in Brugge